Ademcoaching

Ademcoaching

 

De adem (beweging) gaat veelal onbewust en blijft daardoor ook onbewust. Pas in bepaalde omstandigheden worden we ons van de adem bewust: sporten, je schrikt, je bent iets zwaars aan het tillen, je moet de berg op fietsen.. Je adem gaat dan sterker en is meer aanwezig.

Er kunnen veel klachten ontstaan door een onvolledige ademhaling (o.a. nervositeit, duizeligheid, angst, paniekaanvallen, tintelingen, hartkloppingen, zweten, misselijkheid, slaapstoornissen, vermoeidheid en kortademigheid en hyperventilatie)

Angst, trauma en andere (schokkende) gebeurtenissen zijn vaak de oorzaak van een onvolledige ademhaling. Doordat er meestal niet naar de oorzaak gekeken wordt, blijft de adem onvolledig en blijven de klachten bestaan.  Zoals je leest zijn er oorzaken  en gevolgen van een verkeerde ademhaling, dit kan heel verwarrend zijn… Vaak weet je niet meer waar iets vandaan komt en dan zie je dat je in een vicieuze cirkel terecht komt.  

Tijdens de ademcoaching leer je met je aandacht naar je adem te gaan en ga je ervaren wat dat doet.  Je wordt je dus weer meer bewust van je adem. Aandacht richten betekent aanwezig zijn en gerichte aandacht is energie. Ook krijg je inzicht in de oorzaak van waaruit je onvolledig bent gaan ademen.

Je gaat leren om volledig te ademhalen, dat betekent dat de adem zich zo ontwikkeld dat deze aan de hele romp zichtbaar is. Een hoogwaardige kwaliteit ademhaling is wanneer de ademhaling geheel vanzelf uit het geheel van lichaam, ziel en geest komt. Dat betekent dus niet een wil gestuurde adem maar een ‘laten ontstaan’ van de adem.

Ademcoaching maakt je bewust van je adem waardoor je uit die vicieuze cirkel kan stappen. 

Adem is leven = energie = essentie