Nieuwetijds (kinder)coaching

Nieuwetijds (kinder)coaching

 

Op alle leeftijdsniveau’s zijn er hooggevoelige mensen ofwel nieuwetijdsmensen/kinderen. Er is een oude en nieuwe generatie nieuwetijdskind. De oude generatie is nu volwassen en zij zijn de pioniers en hebben al het een en ander aan voorwerk gedaan, wat een pittige klus is geweest en vaak nu nog steeds voor ze is. Deze mensen zijn vaak diep gegaan..
Voor deze oudere generatie is het nog steeds belangrijk dat er heling en onvoorwaardelijke liefde en licht komt op de onveilige (innerlijk kind)stukken die nog in het systeem aanwezig zijn.

Zelf ben ik ook een nieuwetijdskind en doorloop hier ook nog mijn eigen proces. Ik voel een diepe verbinding met mijn Ziel en heb de missie via energiewerk mijn eigen (zachte)kracht in te zetten en te delen met wie hier voor open staat.

~Wat is een Nieuwetijdsmens/kind~

Laat ik voorop stellen dat ik mensen niet graag indeel in hokjes en ik hier ook niet de waarheid aan het verkondigen ben.  Het is vooral vanuit mijn eigen ervaring met hooggevoeligheid en wat ik om me heen hoor en zie. Om het een en ander duidelijk te maken t.a.v. nieuwtijdskinderen is het handig om een aantal eigenschappen te benoemen die veel voorkomen bij deze hoog gevoelige mensen.
Een nieuwetijdskind is een mens (ongeacht leeftijd) die iets anders meebrengt naar de aarde. Al een hogere trillingsfrequentie heeft, leeft vanuit andere normen, dingen snel doorziet, helderhorend, voelend of helderziend is, een rijkelijke belevingswereld heeft, zich vaak niet conformeert aan opgelegde regels en heel veel waarde hecht aan eerlijkheid. 

Meer dan ooit zijn er nu kinderen die zeer sensitief ofwel hooggevoelig zijn, ze voelen stemmingen/energieen aan van anderen, hebben moeite met teveel prikkels, hebben veel last van angsten. Opvallend aan de nieuwetijdskinderen van tegenwoordig is dat ze zichzelf emotioneel niet afsluiten, ze  spreken alles uit en nemen geen blad voor de mond. Ze weten dus heel goed wat ze willen en laten dit ook weten. Uiteraard is ieder mens uniek en verschillen de eigenschappen van mens tot mens en zitten hier ook weer allerlei nuances in. 

~Van 3D naar 5 D~

Er is al langere tijd een nieuwe beweging gaande, namelijk dat de trilling op aarde verhoogd. We gaan massaal van 3D (D=dimensionaal) naar 5D. Er is grote behoefte aan begeleiding en ondersteuning van deze kinderen en hun ouders. We leven in een andere tijd en nieuwtijdskinderen laten zich niet beperken door achterhaalde idealen en dogma’s.
Deze kinderen komen met ontzettend veel mooie eigenschappen op aarde. Maar zien we ze ook? En hoe kunnen we juist die mooie eigenschappen de ruimte geven, zodat ze volop tot groei en bloei komen? 

~Ouders~

Nieuwetijdskinderen zijn anders, denken anders en gedragen zich anders. Mogelijk kunnen nieuwetijdskinderen een grote belasting zijn voor hun ouders, familie en leraren. Belangrijk vindt ik dat deze kinderen zichzelf mogen zijn en hun plek mogen innemen hier op aarde. Dat ze gezien worden in hun “anders” zijn.

Als ouders wordt je enorm uitgedaagd om de dingen dus ook anders te gaan bezien. Je zult jezelf er langzaam voor gaan openen om alle vaste vormen, concepten en normen waarin jij als ouder bent opgegroeid nu anders te gaan doen met je nieuwetijdskind.
Je kind zal een spiegel zijn en jou ook mee laten groeien naar het ruimere bewustzijn. 
Deze kinderen hebben hele fantastische gaven, alleen helaas worden ze niet altijd als zo erkent en herkent. Vaak wordt alleen het negatieve gedrag gezien en kom je als ouder of docent in een negatieve spiraal met het kind.
In mijn praktijk begeleid ik ouders om anders naar hun kind te gaan kijken. Een nieuwetijdskind is niet in een hokje te plaatsen terwijl het vaak stempels krijgt als: HSP, ADHD, ADD en autisme.
Deze kinderen passen niet meer in de oude structuren en zijn niet te dwingen tot iets waar ze niet achter staan. Ze zijn immers authentiek.
Nieuwetijdkinderen hebben een passende begeleiding nodig om zich verder te ontwikkelen. Ze zijn immuun voor autoritaire discipline maar hebben wel duidelijk uitgezette kaders en grenzen nodig. Ze weten vaak zelf heel goed wat goed of fout is. Ze hebben veel onvoorwaardelijke liefde nodig van hun ouders. Belangrijk is dat ouders hun kind zien en erkennen in hun authenticiteit en ondersteunen in de ontwikkeling van hun unieke kwaliteiten. Vaak krijgt het kind bijkomende  stress en trauma’s waardoor het nog verder verwijderd raakt van zichzelf doordat het niet goed begrepen wordt. Vaak en helaas krijgen deze kinderen medicatie vanwege hun moeilijk verstaanbaar gedrag. Gelukkig zijn er steeds meer alternatieven. 
Ik zal me afstemmen op de energie van het kind en ouders en laten gebeuren wat nodig is. Daarbij zet is waar nodig verschillende healing methodes in. Ik ga uit van de eigenheid en mogelijkheden van het kind.

 

(ook mogelijk is thuisbegeleiding vanuit het PGB)