achtergrond

achtergrond

 

Na het afronden van de S-P-W opleiding in Groningen ben ik begonnen aan de opleiding tot Z-verpleegkundige in Arnhem.  Ik heb 22 jaar verstandelijk (-en meervoudig) beperkte mensen begeleid, veelal op woongroepen en de laatste 4 jaar op een kunstzinnige/creatieve dagbestedingslocatie.  Gedurende de laatste 7 jaar had ik binnen de organisatie tevens een nevenfunctie als collegiaal trauma opvanger.

In juni 2016 ben ik met mijn praktijk ‘Aards en Hemels’ gestart. In juni 2018 heb ik definitief het werk in de zorg achter me gelaten om me helemaal te kunnen wijden aan mijn werk als holistisch begeleider/ondersteuner.

 

Specifieke opleidingen/trainingen

Ik ben opgeleid tot energetisch masseur en ademcoach aan het opleidingsinstituut voor Massage bij Kuuroord De Schouw te Noordgouwe (Zeeland). Tevens ben ik NLP-practitioner (ABNLP-erkend), Total Coach, en Conscious Breathwork Practitioner, respectievelijk opgeleid bij Bureau Land, het instituut voor internationale toepasbare psychologie en Definest, Academy voor Vuurlopen en Transpersoonlijke Educatie.

Bij ‘de Tantratempel’ heb ik een Tantra jaartraining gevolgd, hier ben ik me onder meer bewust geworden van mijn innerlijke man-vrouw verbinding en uiteindelijk die verbinding meer te ervaren in mijn eigen kern. 

Ik ben 7 jaar werkzaam geweest bij De Gewijde Reis. Een professionele organisatie die ruim 15 jaar ervaring heeft met het werken en ondersteunen bij innerlijk kind processen. Hier heb ik als begeleider veel mensen mogen begeleiden en ondersteunen, zowel in groepsverband als individueel.   In deze periode heb ik jaartrainingen en losse workshops gevolgd bij De Gewijde Reis  waarin ik in vele vormen van lichaamswerk ben getraint, waarvan oa. meerdere adem trainingen gegeven door Stephen Monee van “Adem en Stem” en De-Armouring trainingen gegeven door Susan Roursgaard van “The Gaia Method”. Ik heb er ontzettend veel ervaring opgedaan t.a.v. medicijnplanten, innerlijk kind werk, lichaamswerk en energiewerk.

Sinds oktober 2020 ben ik gestopt als begeleider bij De Gewijde Reis omdat mijn eigen reis ook verder gaat:)

Bij Gosse Beerda heb ik nog een Shamanic De-Armouring training gevolgd om me verder te verdiepen in deze vorm van lichaamswerk.

In november 2019 ben ik een opleiding gestart (bij Spiritueel centrum Aurora in Heeze) in Meervoudige Merkaba technieken. Het meedoen aan deze opleiding voelde als thuiskomen. In Oktober 2020 heb ik niveau 3 behaald en ben ik bevoegd om Merkaba healingen te geven.

In het voorjaar van 2021 heb ik een (6- daagse) basiscursus familieopstellingen gevolgd bij Jacqueline de Vries van Lichtcentrum Amsterdam. 

Van sept.-dec. 2021 heb ik een uitgebreide cursus Polariteitsmassage gevolgd bij Marianne van Zuijlen van praktijk Eigen Wijze. 

Vanaf okt. 2021 t/m maart 2022 heb ik mezelf ondergedompeld in de wereld van geneeskrachtige kruiden, gevolgd bij Marie Foelkel in Beekbergen. Regelmatig volg ik daar nog verdiepingsworkshops.

Naast al die mooie verrijkende opleidingen en trainingen, waar ik ongelooflijk veel kennis en praktijkervaring heb opgedaan, vindt ik mezelf vooral een ervaringsdeskundige, vanuit mijn eigen processen die ik heb doorlopen en nog steeds loop…