Over mij

Over mij


SAMSUNG CAMERA PICTURES

Mijn naam is Rianne
Ik woon samen met mijn vriend in Hoenderloo, op de Veluwe. We zijn omringt door veel groen en we genieten volop van de mooie natuur om ons heen.

Als kind heb ik mezelf altijd al anders gevoelt, pikte emoties op van mensen om me heen, wat al begon in het gezin waar ik opgroeide. Angsten die me in beslag namen, niet wetende waar ze vandaan kwamen.
Als kind wilde ik, net als ieder kind, alleen maar gezien en gehoord worden. In dit proces ben ik mezelf gaan terugtrekken en sluiers bedekten mijn onbevangenheid.

Mezelf aanpassen, dat is wat ik ben gaan doen, leven naar de beeldvorming van anderen. Vanuit bepaalde strategieën en overtuigingen, waardoor ik niet meer wist wie IK nou eigenlijk was.
Er vormden zich blokkades waarin mijn energie niet vloeiend meer kon stromen.

Verlangende naar mijn diepste zielenroeping ben ik bewust op pad gegaan naar mezelf.
Het Pad van de Heldin, zo noem ik het, vanwege de moed die nodig is om die dingen in mezelf onder ogen te komen die ik liever niet wou zien of voelen.
Dat was een moeilijk proces en hierin ben ik mezelf op vele vlakken tegengekomen, oud verdriet en pijn kwam naar de oppervlakte om gezien en doorvoeld te worden.

Op het moment dat ik me hier bewuster van werd en ging aanvaarden dat ik me zo voelde, is er veel getransformeerd. Dit is een proces van jaren…wat doorgaat zolang ik leef.
Het is mijn bewustzijn dat maakt dat ik die patronen in mij mag erkennen, aanvaarden en er mild voor mag zijn. Daar vind de heling plaats.

Wat voor mij heel ondersteunend en helend is, of is geweest in mijn eigen proces; mediteren, in de natuur zijn, yoga, zweethutten, ademwerk, medicijnplant ceremonies, vrouwencirkel, schilderen, werken met klei en dansen. 

Het mooiste inzicht is dat ik een vrij mens ben, dat is mijn geboorterecht!
Mijn visie op leven is innerlijke vrijheid! …in verbinding zijn met mijn authentieke zelf.

Zuiver, zonder oordeel ben ik er voor jou, helemaal jou te zien en ervaren. Daarin ben ik voor jouw o.a. een klankbord en een spiegel. Ik luister met aandacht, reflecteer en confronteer waar nodig. Ik zie mezelf als een instrument wat de liefde en heling doorgeeft aan jou voor wat jij op dat moment nodig hebt.

In verbinding zijn met mensen ervaar ik als heilig, diepgaand en transformerend.

Achtergrond:

Tijdens mijn loopbaan als persoonlijke begeleider in de zorg voor mensen met een beperking heb ik ontzettend veel ervaring opgedaan in het werken met mensen met een verscheidenheid aan (gedrag)problematiek. Ik heb 22 jaar in de zorg gewerkt. Tevens had ik de laatste 7 jaar een nevenfunctie als collegiaal trauma opvanger.

Juni 2016 ben ik met mijn praktijk gestart. In juni 2018 heb ik definitief het werk in de zorg achter me gelaten om me helemaal te kunnen wijden aan mijn werk als holistisch begeleider/ondersteuner.

Opleidingen/trainingen:

Ik ben opgeleid tot energetisch masseur en ademcoach aan het opleidingsinstituut voor Massage in Kuuroord De Schouw te Noordgouwe (Zeeland). Tevens ben ik NLP-practitioner (ABNLP-erkend), Total Coach, en Conscious Breathwork Practitioner, respectievelijk opgeleid bij Bureau Land, het instituut voor internationale toepasbare psychologie en Definest, Academy voor Vuurlopen en Transpersoonlijke Educatie. Ik heb een jaartraining gevolgd bij De Gewijde Reis waar ik nu 6 jaar als begeleider werkzaam ben in het begeleiden van mensen bij innerlijke reizen/proceswerk. Daar heb ik onnoemlijk veel ervaring opgedaan t.a.v. lichaamswerk en energiewerk. Bij De Gewijde Reis volg ik nog steeds aanvullende workshops en laat ik me inspireren door nieuwe ontwikkelingen op het gebied van lichaamswerk.

Bij de Tantratempel in Varik heb ik een Tantra jaartraining gevolgd, hier ben ik me onder meer bewust geworden van mijn innerlijke man-vrouw verbinding en uiteindelijk die verbinding te ervaren in mijn eigen kern. Ik ben geïnitieerd in Reiki 1 en beoefen dit al ruim 15 jaar. 

Naast al die mooie verreikende opleidingen en trainingen, waar ik  ongelooflijk veel kennis en praktijkervaring heb opgedaan, vindt ik mezelf vooral een ervaringsdeskundige, vanuit mijn eigen processen die ik heb doorlopen en nog steeds loop…